Гуржівські історичні читання

ІНСТИТУТ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ НАН УКРАЇНИ

ЧЕРКАСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО

Шановні колеги!

До друку готується черговий випуск Збірника наукових праць

«Гуржіївські історичні читання»,

який Постановою ВАК України від 22.12.2010 р. № 1-05/8

внесений до Переліку фахових видань з історичних наук

 

Структура видання передбачає дослідження за такими напрямами:

v  Історіографія, джерелознавство, теорія та методологія історичних досліджень;

v  Анторопологічний вимір історії;

v  Етносоціальні та демографічні процеси в історичному контексті;

v  Історія української культури та духовності;

v  Актуальні проблеми історії України;

v  Всесвітня історія

Статті (обсягом до 0,5 др. арк. (зі списком літератури і анотаціями), вартість однієї повної/ неповної сторінки – 25 грн.) просимо надсилати до 15 грудня 2014 р. і в електронному (на будь-якому носієві або e-mail), і в роздрукованому (обов’язково) варіантах, а також кошти поштовим переказом і квитанцію про оплату (її ксерокопія (фото, скановане зображення, якщо на e-mail) обов’язково) на:

поштову адресу:

Івангородському К.В.,

бульв. Шевченка, 81, к. 520,

Черкаський національний університет, м. Черкаси, 18031

електронну адресу:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Телефон для довідок: 067-938-17-76 відповідальний секретар збірника наукових праць «Гуржіївські історичні читання» – Івангородський Костянтин Васильович.

Вимоги до оформлення статті:

Статті мають відповідати всім вимогам ВАК України, зокрема містити ДВІ АНОТАЦІЇ (українською та англійською мовами, в тому числі і переклад теми статті) обсягом до 200 знаків і ключові слова.

Текст статті подається за такими параметрами: шрифт – Times New Roman; кегль – 14; міжрядковий інтервал – 1,5; поля: верхнє, нижнє, праве – 1,5 см, ліве – 3 см. Диск/дискета мають бути перевірені на відсутність вірусів і пошкоджень; назва файлу тільки латинськими літерами із прізвищем автора (напр., Iwanow_Kyiv). Публікація розпочинається з ініціалів і прізвища автора (саме у такому порядку), які друкуються прописними жирними літерами у правому верхньому куті; через інтервал жирним шрифтом, ВЕЛИКИМИ ЛІТЕРАМИ (крім скорочень), подається назва публікації. Основний текст форматується винятково по ширині; абзацний відступ – 10 мм (ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ використовувати табуляцію [клавіша «Tab»] і ручні переноси слів; клавішу «Enter» натискати лише в кінці абзацу); посилання в тексті подаються в квадратних дужках (ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ робити автоматичні кінцеві та підрядкові зноски); перша цифра вказує номер за переліком посилань, що даються у порядку їх появи в тексті; після коми через інтервал друкується номер сторінки цитованого джерела або аркушу архівних справ (наприклад [1, 234].) і тільки після закритої квадратної дужки ставиться розділовий знак; в дужках не можна ставити скорочення «с.», «арк.»; перелік цитованої літератури подається наприкінці статті виключно в порядку появи посилань; відповідальність за достовірність і правильність прізвищ, назв і вихідних даних посилань лежить на авторах. ТАБЛИЦІ (!!!), подані в тексті статті, мають бути обов’язково зроблені окремими файлами (кожна окремо!!!) у форматі Microsoft Excele й розміщені на тому ж електронному носієві.

До публікації обов’язково додаються ВІДОМОСТІ ПРО АВТОРА (роздруковані на окремому аркуші, а також подані окремим файлом на носії [назва файлу має містити прізвище автора і тип матеріалу: Iwanow_Author]); у відомостях про себе автор подає: прізвище, ім’я, по-батькові (повністю), науковий ступінь, вчене звання, посада, робоча та домашня адреси, контактні телефони, e-mail (обов’язково!).

Редакційна колегія залишає за собою право відбору матеріалів до друку. Неохайно оформлені, не витримані щодо вимог і отримані після вказаного терміну матеріали опубліковані не будуть.

Вихід збірника друком передбачається на весну 2015 року (розсилку засобом післяплати гарантуємо).

Редколегія