Подобєд О.А.

            Podpbed           G akademia

Подобєд Олена Андріївна – педагог, історик, журналіст. Кандидат історичних наук, доцент.

Народилася у Києві. Здобувши середню освіту, у 2000 р. вступила до НПУ імені М.П. Драгоманова. З 2005 р. працює у Драгоманівському виші – лаборант, старший лаборант, асистент, викладач, старший викладач, доцент кафедри історії та етнополітики. Окрім того, за сумісництвом працювала у гімназії м. Києва на посадах керівника факультативу з краєзнавства, учителя українознавства, учителя історії. У 2011 р. захистила кандидатську дисертацію.

Автор понад 150 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі однієї індивідуальної монографії. Дослідниця новітньої історії України, історії української еміграції та діаспори, біографістики, методики викладання історії, українознавства та інших суспільних дисциплін.

Підготувала понад 15 посібників для середньої та вищої школи. Викладає низку дисциплін, зокрема «Історія України», «Історія української державності», «Етнографія народів світу», «Методика викладання українознавчих дисциплін», «Українознавство та етнографія України», «Джерелознавство українознавчих дисциплін», «Музеєзнавство та архівознавство». Керує на кафедрі Творчою лабораторією методики викладання суспільствознавчих дисциплін.

Індійський письменник Рабіндранат Тагор справедливо зауважував, що ми пізнаємо людину не за тим, що вона робить, а за тим, чому вона радіє. Тож доцент Олена Подобєд радіє можливості мандрувати й відкривати щось нове у, здавалося, б звичних і відомих речах.