На ювілеї Жашківського дитячого ансамблю гармоністів

6

На ювілеї Жашківського дитячого ансамблю гармоністів

Письменник, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри журналістики Віктор Олексійович Жадько був запрошений на 25-річчя Жашківського дитячого ансамблю гармоністів. Виступив і подарував свої книги сімом бібліотекам міста.

 

Керівник ансамблюІван Іванович Сухий– музикант від Бога. Гармонь у його руках одразу перетворюється на диво, яке зачаровує слухачів. На основі свого практичного досвіду Іван Іванович створив навчальний посібник «Українська гармоніка», а ще його дітище – музей. Тут зібрано понад 1000 експонатів, із них 174 – музичні інструменти. Є в музеї й унікальні, єдині в Україні та, певно, й у світі музичні інструменти, зроблені із сірників Богданом Сенчуковим.

Ансамбль –ровесник незалежної України, за цей час він здобув звання лауреата 96 конкурсів, третина з яких всеукраїнські та міжнародні. Чимало вихованців Івана Івановича стали професійними музикантами. Грою юних музикантів і їхнього талановитого наставника мали змогу насолоджуватися Польща і Чехія, Німеччина й Угорщина, Австрія і Франція, Італія й Білорусь та країни близького зарубіжжя. Та де б не виступав ансамбль, завжди на вишитій сорочці його керівника – герб Жашкова. Він великий патріот рідного краю. А ще Іван Сухий – художній керівник народного аматорського вокального чоловічого ансамблю районного Будинку культури, встигає плідно працювати і з хором ветеранів війни та праці.

Цього березневого вечора на ювілей зібралося чи не все населення Жашкова, були всі керівники державних установ, почесні гості з багатьох куточків області, України і дальнього зарубіжжя, колишні учасники ансамблю. Це ювілейне свято треба було бачити і слухати!

Вл. інформація

12345