Добро творити легко


благоКо
ли ми почули про міжнародну акцію «Моральний вчинок», то ані хвилини не вагалися, чи взяти у ній участь. Це було одноголосе «так!» Але постало питання: «Кому ж допомога більш необхідна?» та «Що саме ми можемо зробити, щоб принести комусь радість?» Думаючи про дітей-сиріт, безпритульних тварин та пенсіонерів, ми замислилися про хворих діток, які перебувають у Національній дитячій спеціалізованій лікарні «ОХМАТДИТ», та вирішили поїхати до них. У цій лікарні перебувають діти з усіх регіонів України. Там безліч корпусів, де лікують пацієнтів, що хворіють абсолютно різними хворобами. У відділенні педіатрії хворі живуть тижнями та місяцями, а в токсикології – роками.


Ці діти не мають того життя, яке для нас є сірим та буденним, більше того – вони про нього мріють: відвідувати школу, спілкуватися з друзями, ходити в кіно, робити уроки, допомагати мамі та ще багато-багато того, на що ми не звертаємо уваги, сприймаємо як буденність.

Ми вирішили розважити маленьких пацієнтів, щоб вони хоча б на якісь півгодини забули про свої проблеми та посміялися від душі. Тому ми підготували для них виставу, яка має назву «Бабусина пригода». Ми були приємно вражені, коли діти щасливо посміхалися Бабусі, Ведмедику, Песику, Лисичці та Каченяткам. А під час фінального танцю навіть приєдналися до героїв і танцювали разом з ними.

Ця поїздка залишила незабутні враження та дала зрозуміти, що для того, щоб допомогти комусь, не потрібно багато коштів чи зусиль, головне – велике бажання бути потрібним, зробити приємно тому, хто цього потребує. І, як зауважив Олександр Вольф, соціальний працівник лікарні, найкраща допомога для дітей – це увага. Прийти погратися з ними хоча б годину, почитати чи помалювати – це вже дуже цінується. Після таких візитів діти цілий день у гарному настрої, а це допомагає їм швидше видужати.

Також ми хотіли б подякувати педагогам, батькам ДЕНЦ «Камелія» з м. Бровари та усім, хто доклав зусиль у підготовці до нашої поїздки та допоміг зібрати ті ліки, які є найнеобхідніші для діток. Дуже вам дякуємо!

Якщо Ви хочете долучитися до цієї доброї справи, пишіть на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (Олександр Вольф, соціальний працівник лікарні).

Діткам необхідна Ваша допомога

Вікторія Якуша,
Вікторія Крижанівська
(студентки 205-ур групи
Інституту української філології
та літературної т творчості імені Андрія Малишка)