Коронація слова

корона1«Коронація слова» — Міжнародний літературний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей. Заснований у 1999 році як спільний проект компанії «Крафт Фудз Україна» з телеканалом «1+1» конкурс має за мету виявити та представити широкому загалу ще не відомих, талановитих письменників, прозаїків та драматургів, підтримуючи та фактично створюючи сучасну українську літературу. Для самих авторів –це шанс показати себе, знайти своїх читачів.

Цього року церемонія нагородження переможців проходила 5 червня у Центральному будинку офіцерів Збройних сил України. Як зазначала одна з фундаторів заходу Тетяна Логуш, місце проведення було обране не випадково, воно стало символом підтримки української армії. Загалом атмосфера вечору була винятково патріотичною: номінанти конкурсу одягнені у вишиванки, зі сцени лунали народні пісні, скрізь було чути українську мову. Але це не повинно дивувати, адже «Коронацію слова» можна сміливо назвати третьою хвилею національного відродження, що стимулює розвиток української культури. Після урочистої частини заходу гості мали змогу обговорити побачене один з одним під час фуршету, приєднатися до доброчинної лотереї та придбати твори авторів-лауреатів та переможців конкурсу.

корона2

Надзвичайного значення набуває «Коронація» не лише для її учасників, а й для волонтерів, які допомагають організаційному комітету підготувати усе необхідне для проведення конкурсу. По-перше, це неоціненний професійний досвід для людей, що планують займатися або вже працюють у сфері масової інформації та видавничої справи. По-друге, це можливість поспілкуватися з відомими особистостями, розвинути навички співпраці у колективі і,звичайно, відчути себе частиною чогось грандіозного й важливого.

Наприкінці хочеться наполегливо зауважити, що «Коронація слова» - не закритий елітарний захід для «обраного» кола осіб, майже кожен охочий може взяти участь: чи то стати учасником, дізнавшись авторитетні думки стосовно власної творчості, чи добровольцем, що за нескладних обов’язків отримує купу задоволення. Отже, вперед до світу літератури!

 

Студентки 107-вс групи

Інституту української філології

 та літературної творчості

імені Андрія Малишка

Захарової Альони