Закриття ХІ міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика

alt17 травня в академічному театрі ім. І.Франка відбулося урочисте закриття XІ міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, на який було запрошено 30 найкращих студентів Інституту української філології НПУ ім. М. П, Драгоманова.

За останні роки кількість учасників конкурсу ім. П. Яцика сягла майже 5 мільйонів осіб, а долучалися до нього українці з-понад 20 країн світу.  Святкове дійство та його учасників благословив настоятель Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет. Переможців мовного турніру вітали народні депутати, артисти, відомі письменники , зокрема лауреат Шевченківської премії Анатолій Дімаров, якому саме в цей день виповнилося 89 років, і зал встав, вітаючи його.

         Це було дивовижне свято,наскрізь пройняте любов’ю до рідної української мови! Естафета проведення вже ХІІконкурсуз української мови ім. Петра Яцика було переданоЗакарпатській області.

         Маємо надію на те, що наступного року явка бажаючих продемонструвати свої знання рідної мови значно збільшиться і ми доведемо, що укрфілівці – студенти, котрі гідні перемоги!