Диктант національної єдності

DSC 0952 vyklДиктант національної єдності

7 листопада 2014 року о 13:30 на Українському радіо відбувся Всеукраїнський диктант національної єдності. Уперше за чотирнадцять років диктант писали не за призи чи премії, а лише в ім’я ідеї. Усі кошти, потрібні для проведення акції – від грошових премій переможцям до кошторису, необхідного для пересилки поштою призів – було вирішено переадресувати бійцям АТО.

 

Це унікальна акція, яку Національна радіокомпанія України започаткувала ще 2000 року. Відтоді щороку українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

Радіодиктанти рідною мовою проводять у багатьох країнах світу, зокрема в Польщі, Китаї, Франції.

Цьогоріч до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності в Інституті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка долучилися студенти та викладачі всіх інститутів гуманітарного корпусу нашого університету в українських строях та з національною символікою. Серед почесних гостей – проректор з навчально-методичної роботи гуманітарних інститутів, директор Інституту політології та права, доктор історичних наук, професор Андрусишин Богдан Іванович, доценти кафедри мови та методики викладання в початковій школі Інституту педагогіки та психології Литвин Любов Петрівна, Топіха Віра Андріївна, Чабайовська Марія Іванівна разом із завідувачем професором Семеренко Ганною Василівною, професор кафедри української мови Інституту української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Козачук Ганна Олександрівна, а також студенти із Польщі.

Традиційно диктант провів доцент Київського університету імені Б.Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Дякуємо всім за участь, адже творити величне просто – разом!

Адміністрація Інституту української філології

та літературної творчості імені Андрія Малишка

DSC 0966DSC 0988DSC 0995DSC 1014DSC 1032DSC 1051