Майстер-клас з методики викладання української літератури від Ірини Чучук

7lqVGpWO-0IМайстер-клас з методики викладання української літератури

від Ірини Чучук

Ми – студенти третього курсу факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імні М.П. Драгоманова, ті, хто торкатиметься до мабутнього; ті, хто вчитиме. Процес навчання, особливо в нашій країні, дуже непростий,зі значною кількістю суперечностей. Але ні в якому разі не можна зменшувати цінність цього процесу, тому що без належного багажу знань зараз важко знайти гідну роботу і добре себе почувати.

Що таке школа? Що таке урок? Що таке робота з учнями і як її організовувати? Хтось із викладачів нам казав, що цього не можна навчити. Цього можна тільки навчитися... Але все ж! Добре, коли є рука, яка скеровує тебе на правильний шлях. Цією рукою нам стало лабораторне заняття з методики викладання української літератури (викладачдоцент кафедри методики викладання української мови та літератури Котляренко С.В.). Тема заняття: "Типологія уроків української літератури у сучасній школі".

Своїм професійним досвідом із нами поділилася вчитель української мови та літератури Печерської гімназії №75Чучук Ірина Юріївна.

Конкретно був розглянутий урок на прикладі вивчення шкільної теми "Літературна казка. І.Франко "Фарбований лис", а також урок розвитку зв'язного мовлення (різні види переказів). Ми перебрали значну частину досвіду вчителя: дізналися про різні види роботи на уроці, ознайомилися з критеріями оцінювання...

Багато запитань виникало в ході заняттяі жодне не залишилося без відповіді!!! Ми хочемо висловити подяку Ірині Юріївні! День пройшов недаремно! Чекаємо нових зустрічей!

Окрему подяку хочемо висловити Котляренко Світлані Василівні, яка організувала цю зустріч і яка теж щедро ділилася з нами своїм педагогічним досвідом...

                                                   Зварищук Тетяна, студентка 3уск групи

DLrfDUnVnXUkyy25jjMPEYVqYXUpDdc48wcAWH2rXGrk