Незабутня подорож до Львова

17-19 травня студенти 109-уп групи відвідали гарне місто Львів, яке здивувало своєю красою і величністю.

Перший день наш розпочався з екскурсії по старому місту. Наша подорож розпочалася з площі Ринок. Площа Ринок – центр політичного, громадського, культурного і торгового життя міста упродовж 500 років, серце Львова, історичний початок європеїзації України.

Потім наш екскурсовод повів нас дивится на Львівський оперний театр – архітектурну перлину Львова у стилі неоренесансу (1901 рік), один з найгарніших театрів Європи, де ми подивилися виставу «Наталка Полтавка», яка назавжди залишилася у наших серцях.

1лв

Далі ми відвідували такі місця: Палац графів Потоцьких – велична будівля у стилі французького неоренесансу кінця XIX століття, який дуже схожий на наш Маріїнський палац, теж вражає своєю архітектурою.

2лв

Домініканський собор – велична архітектурна пам’ятка пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням, та ще нам пощастило завітати в цей дивовижний собор і почути органну музику.

 3лв

Італійське подвір’я – надзвичайно цінна ренесансна пам’ятка 1580 року, палац найбагатшого львів’янина за всю історію міста купця Костянтина Корнякта.

 4лвГреко-католицький архикатедральний собор Святого Юра (площа Святого Юра, 5) – величний рококовий архітектурний ансамбль XVIII століття (до нього входять собор, дзвіниця, митрополичі палати і капітульні будівлі) домінує на високому узгір'ї над Львовом, чудово поєднуючись із міським ландшафтом.

Ансамбль православної Успенської церкви – архітектурний шедевр українського ренесансу, пам’ятка європейського і світового значення.

Також ми були у «Львівській копальні». Окрім унікальних сортів кави і оригінальних смаколиків, «на десерт» кав’ярня пропонує відвідувачам справжню українську літературу. Також для аматорів екстриму організовано спуск у шахту, де можна попити кави з Бразилії, Італії та інших куточків світу, а також спробувати каву, приготовлену за різними авторськими рецептурами.

Другий день наш розпочався з Парку Високий Замок – старий тінистий парк на горі, що височить над містом з руїнами старовинного замку і оглядовим майданчиком з краєвидами, від яких захоплює дух.

5лв

Потім «Личаківський цвинтар» - це історико-культурний музей-заповідник, площею 40 га.

12

 

Піднімалися ми на Ратушу, де подолали 408 сходинок, але це того було варте.

Музей народної архітектури і побуту "Шевченківський гай"- це музей під відкритим небом, де можна ознайомитися з побутом українців, де нам теж пощастило побувати .

6лв

Здивував нас музей пам'яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», що у Львові в приміщенні тюрми, де розташовувалися каральні органи трьох окупаційних влад: польської, радянської та німецької. Це перший в Україні музей-в'язниця.

 7лв

Музей мистецтва давньої української книги Книгознавчий музей і дослідний центр у Львові, самостійний відділ Львівської галереї мистецтв. Дізналися багато цікавого про давні українські книги.

11

Львів- місто, в яке неможливо не закохатися! Так, як говорить народна приказка : «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути»! Тож вирушайте до Львова!