Студенти Інституту в ДСОТ "Пуща Водиця"

DSCN5526Велика літня перерва у школярів – це період зміцнення їхнього здоров'я, пізнання цікавого, нових знайомств та пригод. Це пора морального загартування, духовного збагачення, пора яскравих вражень, творчості, активного пізнання світу та себе в ньому.

З метою організації повноцінного відпочинку дітей у таборі «Пуща Водиця» 1 червня 2013 року було відкрито першу табірну зміну. Дітей поділено на 1-й « Живчики-рухливчики» та 2-й «Кока-кола» загони на чолі з вихователями : Поліщук А.С., Домбовська Ю.В., Носа О., Костовська А.В.

 

Організовуючи літнє оздоровлення дітей, ми колективом намагалися планувати і будувати виховну роботу так, щоб кожна дитина знайшла собі справу до душі; відчувала себе сильною, творчою особистістю; збагатилась духовно і почувала себе комфортно.

Було проведено методичну та виховну роботу, а саме : св’ятковий концерт на честь початку табірної зміни, конкурс малюнків присвячений «Дню захисту дітей», психологічний тест «Хто я?», спортивна естафета «Ми команда», майстер- клас з оригамі «Світ навколо нас», Інтелектуальна гра «Розумники і розумниці», екологічна стежина «Рослинна енциклопедія», акція.«Природа наш дім», дитячий театр «Старі казки на новий лад», конкурс букетів, рухливі ігри на свіжому повітрі, спортивні змагання «Веселі старти», бесіда «Якщо вас укусила гадюка чи кліщ. Чим це небезпечно?», трудовий десант, конкурс малюнків «Дружба починається з усмішки», відпочинок на природі: Бесіда „Моє рідне село”,Вікторина „Лікарські рослини”, заняття гуртка «Умілі руки», бесіда: «Чистота – запорука здоров’я, спортивні ігри. Конкурс «Сильні, спритні, умілі», спортивна гра « Між нами козаками», операція «Джерело», екскурсія до річки, спортивні змагання «Веселі старти», екскурсія до лісу, закриття табору. Святкова дискотека„Табір, до побачення!”

DSCN5197

Кожен ранок в таборі розпочинався із зарядки,яка проводилась у веселій,захоплюючій, ігровій формі. Цікаво проводились конкурси,свята,години спілкування в кожному загоні, які проводили вихователі. Діти мали можливість відвідувати гуртки, були організовані походи до озера та в ліс. Для проведення виховної роботи в таборі було залучено представників громадських організацій. Було проведено діагностику інтересів і потреб дітей.

Діти та батьки були задоволені роботою вихователів у проведенні табірної зміни. Деякі діти залишились на наступну зміну для продовження літніх канікул у таборі «Пуща Водиця».